Tear Brood- en Visdag. Werkconferentie Integral Mission 24 januari 2019
Geloven in Moerwijk Brood-en-Visdag-Integral-Mission-Geloven-in-Moerwijk-Tear-Missionair-Platform-Den-Haag Tear Brood- & Visdag, werkconferentie Integral Mission
Op 24 januari organiseert Tear ism Missionair Platform Den Haag een werkconferentie over Integral Mission.
Predikanten, voorgangers, kerkelijk werkers en studenten bezinnen zich tijdens deze dag op de principes van integral mission: de overtuiging dat Gods missie betrekking heeft op alle aspecten van het leven

Waarom een werkconferentie over Integral Mission?
Steeds meer kerken heroriënteren zich op hun missionaire identiteit, op zoek naar een nieuw paradigma voor hun roeping in de 21ste eeuw. Tear en het Missionair Platform Den Haag signaleren een ontwikkeling binnen Nederland, waarin de kerk nadrukkelijker dan voorheen betrokken wil zijn bij haar lokale omgeving, met bijzondere aandacht voor de kwetsbare en rechteloze mens. Je zou het Integral Mission kunnen noemen: de overtuiging dat Gods missie betrekking heeft op alle aspecten van het leven.
Wat verstaan we daar eigenlijk onder en hoe geven we dat binnen onze geloofsgemeenschap goed vorm?

Daar gaan we op donderdag 24 januari 2019 samen mee aan de slag.

Deze conferentie staat niet op zichzelf. Sinds een aantal jaren faciliteren we vanuit Geloven in Moerwijk in samenwerking met Tear en het Missionair Platform Den Haagde bezinning op Integral Mission in een Integral Mission Community in Den Haag. In deze ‘learning community’ ontmoeten missionair pionierende denkers, doeners en duwers elkaar.

Programma
Tijdens het ochtendprogramma leren we de context van Den Haag beter kennen.
Wist je bijvoorbeeld dat er in Den Haag ‘zandkerken’ en ‘kleikerken’ met elk hun eigen uitdaging in hun buurt?
We bezoeken praktijkvoorbeelden in Den Haag zoals o.a. Geloven in Moerwijk., Buurttuin de Marcustuin en de Moerwijk Coöperatie Maar ook aan plekken als Leven in LaakHECHTVictory Outreach en De Havenkerk.

’s Middags maken we de beweging van de context naar wat de Bijbel zegt over kerk-zijn in de buurt. Vragen als ‘Wat is Integral Mission?’ en ‘wat is er nodig voor een kerk om hiertoe te komen?’ krijgen een plaats. Er is ruime gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Tijdens deze werkconferentie leren we van elkaar! We sluiten de dag af met een viering.

Praktische informatie Tear Brood- en Visdag

Tijd: 24 januari 2018, 09.30 uur tot 21.00 uur.

Plaats: Den Haag. Startlocatie is De Havenkerk (Om en Bij 116)

Organisatie: Tear, Missionair Platform Den Haag en een werkgroep met vertegenwoordigers uit de Integral Mission community

Deelnemers: Denkers, doeners en duwers op het terrein van integral mission.

Over Geloven in Moerwijk
Geloven in Moerwijk is een jonge huis-tuin-en-keuken-kerk in een wijk waar van alles gebeurt; Moerwijk! Wij willen kerk-zijn op een creatieve en praktische manier die past bij onze buurt en buren. Met elkaar willen we een positieve bijdrage leveren aan de plek waar we wonen. Dit doen we onder andere door onze BuurttuinenSamen vieringen, LED-avondenPizza-avonden, door ons vrijwilligerswerk bij de Voedselbankde Kinderwinkelhet TienerrestaurantBij Betje of Team Heeswijk, door onze sociale ondernemingen Soco Soco & de Moerwijk Coöperatie io en door op zo’n manier ons leven en geloof te delen, dat mensen uit verschillende culturen zich bij ons thuis voelen.

Missie
Als Geloven in Moerwijk vinden we het belangrijk om ons leven en geloof met elkaar en de mensen om ons heen te delen. Samen willen we een positieve bijdrage leveren aan onze buurt. We dagen elkaar en de mensen om ons heen uit om Jezus na te volgen.

Over de Pioniersplek
Geloven in Moerwijk
 is een pioniersplek van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) in Den Haag. Pioniersplekken zijn nieuwe vormen van kerk-zijn. Kerk op een manier die past bij mensen van deze tijd. Wil je weten of Geloven in Moerwijk als kerk iets voor jou is? De beste manier om daar achter te komen, is door een keer ergens aan mee te doen.

Heb je vragen over het leven of geloven? Heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze pastor & pionier, Bettelies Westerbeek. Een koffie-afspraak in Moerwijk is zo gemaakt (zwart zonder suiker ;-)).

Ons telefoonnummer is:          070 – 221 211 3
Algemeen emailadres is:         info@geloveninmoerwijk.nl 
Bettelies haar emailadres is:   pastor@geloveninmoerwijk.nl

%d bloggers liken dit: